Κριθαρότο με λαχανικά

579

 

Κριθαρότο με λαχανικά

Εύκολο και νόστιμο κριθαρότο με λαχανικά για το καλοκαίρι αλλά και για όλο το χρόνο, με γεύση και χρώμα που θα σας ενθουσιάσει με την πρώτη μπουκιά!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 1 τεμ. πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε καρέ
  • 1 τεμ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε καρέ
  • 1 τεμ. πιπεριά πορτοκαλί,, κομμένη σε καρέ
  • 2 τεμ. καρότα μέτρια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ μικρά καρέ
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 120 γρ. λευκό κρασί
  • 600 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για την επικάλυψη:

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. τις χρωματιστές πιπεριές, κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα καρότα σε μικρά κυβάκια.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε τις χρωματιστές πιπεριές μαζί με τα καρότα, ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 3 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
  • Συνεχίζουμε με τα μανιτάρια ανακατεύοντας και ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε 4 λεπτά να βγάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους.
  • Ακολούθως προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
  • Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε όλο το ζωμό λαχανικών ή το νερό, σκεπάζουμε με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε το κριθαρότο να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  • Τα τελευταία 5 λεπτά και όταν το κριθαράκι είναι al dente προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια κουταλιά της σούπας γεμάτη τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Αφήνουμε το κριθαρότο στην άκρη με σκεπασμένο το καπάκι να χυλώσει για 4 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κατηγορία: βούτυρο, ζυμαρικά, καρότα, κρέμα τυρί, κριθαράκι, Κυρίως Γεύμα, οικονομικές, ορεκτικά, πιπεριές χρωματιστές
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: ζυμαρικά, ιταλική συνταγή, κριθαράκι, νόστιμη συνταγή, οικονομική, ορεκτικά
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close