Μακαρονοσαλάτα με σολομό και ντοματίνια
Στις υψηλές θερμοκρασίες είναι προτιμότερο να τρώμε ελαφριά γεύματα κι όταν η σαλάτα μας περιέχει ζυμαρικά , σολομό και λαχανικά τότε αποτελεί ένα πλήρες γεύμα.
Υλικά
- 350 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό με τρύπες
- 250 γρ. σολομός από κονσέρβα χωρίς το νερό
- 170 γρ. μαγιονέζα με λίγα λιπαρά
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
- 2 κουτ.σουπ. αγγουράκι τουρσί κομμένο σε ροδέλες
- 2 κουτ.σουπ. κάπαρη
- 2 κουτ.σουπ. ελιές σε ροδέλες
- 6-8 τεμ. ντοματίνια
- 2 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 1/2 τεμ. ματσάκι άνηθο μόνο τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Οδηγίες
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στη συνέχεια τα σουρώνουμε και ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματιού να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τον σολομό σε μεγάλα κομμάτια καλά στραγγισμένο από το ζουμί της κονσέρβας , τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ,τις ελιές σε ροδέλες, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι τουρσί σε ροδέλες και την κάπαρη αφού πρώτα την πλύνουμε και την στραγγίξουμε πολύ καλά.
- Ανακατεύουμε απαλά με προσοχή να μην λιώσει ο σολομός.
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι με την μαγιονέζα και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού στο μπολ με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη.
- Σερβίρουμε τη μακαρονοσαλάτα με τον σολομό δροσερή.