Πένες με μελιτζάνες και κουκουνάρι
Ποιός είπε ότι η μελιτζάνα συνδυάζεται μόνον με τον μουσακά; Μπορούμε να την ανακαλύψουμε και στις πένες με κουκουνάρι και πιστέψτε μας η γεύση θα σας ταξιδέψει.
Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- 3 τεμ. μελιτζάνες φλάσκες
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κουτ.σουπ. πλατύφυλλο βασιλικό
- 3 κουτ.σουπ. κουκουνάρι
- 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για τις μελιτζάνες
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και πριν να να τις σουρώσουμε κρατάμε μία κούπα από το νερό που τις βράσαμε. Όταν τις σουρώσουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από το κοτσάνι και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους δύο εκατοστών. Τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, την μία δίπλα στην άλλη και τις περνάμε με ένα πινελάκι με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια όταν ψηθούν τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Στον πολυκόφτη βάζουμε το τυρί κρέμα, τα φύλλα βασιλικού, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά για να πάρουμε μία κρέμα. Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό για να έρθει στην επιθυμητή υφή που θέλουμε.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα την κρέμα τυριού και τις μελιτζάνες, να πάρουν 2-3 βράσεις σε χαμηλή φωτιά κι ακολούθως ρίχνουμε τις πένες και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τις πένες και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με κουκουνάρι που το έχουμε περάσει λίγο από το τηγάνι και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Tips
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φύλλα βασιλικού με μαϊντανό, χωρίς τα κοτσάνια, μόνο τα φυλλαράκια.