Ταλιατέλλες με αγκινάρες και σπαράγγια
Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο Ανοιξιάτικο φαγητό ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι! Σε αυτή τη συνταγή οι ταλιατέλλες παρασκευάζονται με φρέσκα λαχανικά της εποχής, με μια απλή κρέμα τυριού για να δέσει η σάλτσα και να απογειωθεί η νοστιμιά τους!
Υλικά
- 400 γρ. ταλιατέλλες
- 4 τεμ. αγγινάρες
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 1 δοντάκι σκόρδο πολτοποιημένο
- 100 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 3 - 4 κου.σουπ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα και το χνούδι με ένα κουταλάκι του γλυκού και τις βυθίζουμε σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Καθαρίζουμε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια με πίλερ για να φύγουν οι ίνες και κόβουμε τις σκληρές άκρες. Τα τεμαχίζουμε με μεσαίου μεγέθους κομμάτια και τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Πλένουμε τις αγκινάρες και τις στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 2 εκ. περίπου.
- Βράζουμε τις ταλιατέλλες σε αλατισμένο νερό al dente.
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ( τύπου γουόκ ) αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις αγκινάρες μαζί με τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.
- Ακολούθως προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά προσέχοντας να μη καεί το σκόρδο και ακολούθως προσθέτουμε 2 με 3 κουτάλες νερό από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και το αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό για να πάρουμε μια κρεμώδη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα των λαχανικών και ανακατεύουμε.
- Με μια λαβίδα για μακαρόνια αδειάζουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα λαχανικών και προσθέτουμε λίγο από το ζεστό νερό των ζυμαρικών αν είναι πηχτή η σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα τις ταλιατέλλες με τις αγκινάρες και τα σπαράγγια και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking