Ιταλική πίτσα

24

Ιταλική πίτσα

Κλασική παρέα για όλες τις βραδιές και για κάθε εποχή!
Μερίδες 8
Προετοιμασία 35 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη:

  • 625 γρ/ αλεύρι σκληρό
  • 1 τεμ. αβγό
  • 175 γρ. γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 200 γρ. χλιαρό νερό
  • 15 γρ. ξηρή μαγιά ή 40 γρ. νωπή
  • 2,5 γρ baking powder
  • 5 γρ. αλάτι

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 2 δοντ. σκόρδο ψιλοκομμένα
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

Εκτέλεση για τη σάλτσα:

  • Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να βγάλει το σκόρδο το άρωμά του.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τον βασιλικό, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα.
  • Η σάλτσα θα πρέπει να είναι τελείως κρύα όταν θα μπει στην πίτσα.

Εκτέλεση για τη ζύμη:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με τον γάντζο το αβγό, το γάλα, το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια, το χλιαρό νερό, την μαγιά και τo baking powder.
  • Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά χτυπώντας συνέχεια με το μίξερ.
  • Θα σχηματιστεί μετά από λίγο ένα ζυμάρι γύρω από τον γάντζο.
  • Το χωρίζουμε σε μπαλάκια ιδίου βάρους και τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπασμένα με βρεγμένη πετσέτα και τα βάζουμε στο ψυγείο για πέντε λεπτά να ξεκουραστούν.
  • Στη συνέχεια σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με την παλάμη μας προς το κέντρο το ζυμάρι μέχρι να πλατύνει και να γίνει λεπτό, γυρίζοντάς του κυκλικά. Το κάνουμε όσο λεπτό θέλουμε κι αν κολλάει, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε δύο κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας και αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης.
  • Συνεχίζουμε με ζαμπόν ή μπέικον, μπόλικα τριμμένα τυριά, πιπεριές, μανιτάρια, λουκάνικο ή ότι άλλο μας αρέσει.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Σημειώσεις

Tips
 
α) ο φούρνος πρέπει να είναι πολύ καυτός, ιδανικά να ζεσταθεί ένα τέταρτο για να σοκαριστεί η πίτσα και να κάνει αυτήν την υπέροχη κρατσανιστή ζύμη.
β) η συγκεκριμένη ζύμη μας δίνει πέντε πίτσες μεσαίου μεγέθους.
γ) μπορούμε να αποθηκεύσουμε τη ζύμη στον καταψύκτη αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε όλη αφού πρώτα την ετοιμάσουμε κανονικά και τη σκεπάσουμε με διαφανή μεμβράνη.  Διατηρείται στον καταψύκτη για δύο μήνες.
Κατηγορία: ζαμπόν, μπέικον, Πίτσα, τυρί
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: ζαμπόν, μπέικον, πίτσα, τυρί
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close