Μίνι τάρτες σφολιάτας με νεκταρίνια
Αφράτες μίνι τάρτες σφολιάτας με μαρμελάδα νεκταρίνι και γέμιση από νεκταρίνια ειδικά για εκείνους που λατρεύουν τις ελαφριές υφές με φρουτένιες γεύσεις και τραγανό βουτυράτο φύλλο!
Υλικά
- 1 τεμ. ρολό σφολιάτας έτοιμη του εμπορίου
- 2 τεμ. νεκταρίνια ώριμα
- 100 γρ. μαρμελάδα νεκταρίνι ή ροδάκινο
Για την επικάλυψη:
- φιλέ αμυγδάλου
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
- Πλένουμε και κόβουμε τα νεκταρίνια με τη φλούδα σε φέτες πάχους 2 εκ. περίπου και στη συνέχεια σε μικρά κυβάκια.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 12 τεράγωνα . Στη συνέχεια βάζουμε τις τετράγωνες σφολιάτες σε δυο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί με απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.
- Με ένα μικρό ποτήρι ή φλυτζάνι του καφέ πιέζουμε στο κέντρο κάθε τερταγώνου σφολιάτας για να σχηματιστεί ένας κύκλος.
- Στη συνέχεια στο κέντρο κάθε κύκλου βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού γεμάτη με μαρμελάδα νεκταρίνι ή ροδάκινο και την απλώνουμε μέσα στον κύκλο.
- Επάνω από την μαρμελάδα βάζουμε μια με δυο κουταλιές του γλυκού κυβάκια από τα κομμένα νεκταρίνια.
- Βρέχουμε με λίγο νερό το μέρος της σφολιάτας που έμεινε χωρίς τη γέμιση με τη βοήθεια ενός πινέλου και πασπαλίζουμε περιμετρικά με φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνουμε στους 180 C βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν οι σφολιάτες.
- Σερβίρουμε χλιαρές τις σφολιάτες με παγωτό ή κρέμα σαντιγί.
Σημειώσεις
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα νεκταρίνια με άλλα φρούτα της αρεσκεία σας (βερίκοκα, ροδάκινα, μήλα, αχλάδια)
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking