Πιπερόπιτα με κρόσια από φύλλο κρούστας

2.5K

 

Πιπερόπιτα με κρόσια από φύλλο κρούστας

Πεντανόστιμη πίτα με πιπεριές Φλωρίνης με έναν διαφορετικό τρόπο που γίνεται πανεύκολα και μπορεί να σταθεί σε όλα τα οικογενειακά τραπεζώματα όλες τις εποχές του χρόνου.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 6 - 7 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι καλά στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 300 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. ανθότυρο ψιλοκομμένο
  • 4 τεμ. αυγά
  • 1 τεμ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 100 ml ελαιόλαδο ελαφρύ ή ηλιέλαιο
  • 1 κουτ.γλ πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για την επικάλυψη:

  • παπαρουνόσπορος ή λευκό σουσάμι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Παίρνουμε το ρολό με τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάχους 3 εκατοστών , τα χωρίζουμε με τα χέρια μας σαν κρόσια και στη συνέχεια τα στρώνουμε σε λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Φροντίζουμε να απλώσουμε τα κρόσια από τα φύλλα κρούστας πάνω στη λαμαρίνα όσο καλύτερα μπορούμε και στη συνέχεια τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να ξεραθούν ελαφρά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά, το ελαιόλαδο, την γλυκιά πάπρικα, λίγο πιπέρι και στο τέλος τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
  • Ρίχνουμε λίγα λίγα τα ξεραμένα φύλλα κρούστας μέσα στο μείγμα που ετοιμάσαμε να βραχούν και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και να βραχούν πολύ καλά.
  • Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. πολύ καλά και ρίχνουμε το μείγμα της πιπερόπιτας που ετοιμάσαμε και ισιώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με παπαρουνόσπορο ή με λευκό σουσάμι και ψήνουμε για μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο.
  • Όταν είναι έτοιμη η πίτα την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε την πίτα κι αν θέλουμε την συνοδεύουμε με λευκό ξηρό κρασί.
Κατηγορία: αυγά, γιαούρτι, κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, πίτες, φύλλο κρούστας
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αυγά, εύκολη συνταγή, κυριακάτικο τραπέζι, Πάσχα, πιπεριές Φλωρίνης, πίτες, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close