Πατατοσαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά και ντοματίνια
Αυτή η νόστιμη πατατοσαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά και ντοματίνια μπορεί να γίνει το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά και πουλερικά . Ιδανική για όσους είναι vegan ή vegetarian!
Υλικά
- 700 γρ. πατάτες βρασμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 300 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (αρακάς, καρότο, καλαμπόκι κ.λ.π.)
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
Για την βινεγκρέτ:
- 130 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
- 1- 2 κουτ.σουπ. νερό βρύσης
- 1 κουτ.γλ. κοφτό πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κουτ.γλ. κόλιανδρος ξερός
- 1/2 κουτ.γλ. ρίγανη ξερή
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. Ξεχωριστά βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ανάμεικτα λαχανικά για 15 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσουμε. Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνουμε σε βαθιά σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά ,τον μαϊντανό , το κρεμμύδι και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε απαλά.
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα αραιή. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά.
- Σκεπάζουμε την πατατοσαλάτα με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking