Σαλάτα με ψητά σπαράγγια και αμύγδαλα
Τα σπαράγγια είναι λαχανικά που έχουν υψηλή διατροφική αξία, είναι εξαιρετικά νόστιμα και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Μια διαφορετική σαλάτα για το καθημερινό τραπέζι όσο και για το κυριακάτικο, σερβιρισμένη με σκόρδο και αμύγδαλα.
Υλικά
- 1 μάτσο σπαράγγια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φυλλαράκια
- 3 κουτ.σουπ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 τεμ. δοντάκια σκόρδο
- 2 κουτ,σουπ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 1 χούφτα αμύγδαλα χοντοκομμένα και περασμένα από το τηγάνι
- λίγο χυμό λεμονιού
- Σουσάμι λευκό
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το χοντρό κάτω μέρος του λαχανικού.
- Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο
- Στον πολυκόφτη ρίχνουμε τον μαιντανό ,την τριμμένη παρμεζάνα ,το σκόρδο ,την γαλέτα ,αλάτι , πιπέρι και πολτοποιούμε το μείγμα να μοιάζει σαν άμμος.
- Ραντίζουμε πολύ καλά τα σπαράγγια με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε παντού με το μείγμα φρυγανιάς -παρμεζάνας.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε πιατέλα τα περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού ,σουσάμι και χοντροκομμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Tips:
Το υπόλοιπο μείγμα φρυγανιάς -παρμεζάνας που θα σας περισσέψει μπορείτε να το βάλετε σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι στο ψυγείο, πασπαλίζοντας όλα τα ψητά λαχανικά. Με αυτό τον τρόπο δεν ξεραίνονται στο φούρνο και γίνονται πολύ νόστιμα.