Τυροπιτάκια τρίγωνα με φύλλο κρούστας

11.4K

 

Τυροπιτάκια τρίγωνα με φύλλο κρούστας

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια τρίγωνα με φύλλο κρούστας και γέμιση από αφράτη κρέμα σιμιγδαλιού με δυο τυριά, ιδανικά για το σχολείο, το γραφείο αλλά και τα πάρτυ των παιδιών!
Μερίδες 30
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 400 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή άλλο φυτικό βούτυρο
  • 500 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 135 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 τεμ. αυγά ελαφρώς χυπημένα
  • λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τα φύλλα
  • 1 κουτ.γλ.κοφτό πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ.γλ.κοφτό μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το σιμιγδάλι, την γλυκιά πάπρικα, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε την κρέμα σιμιγδαλιού μέχρι να δέσει και να γίνει παχύρρευστη κρέμα.
  • Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, το βούτυρο και λίγο πιπέρι ακόμα αν θέλουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα σιμιγδαλιού σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C βαθμούς στον αέρα.
  • Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και κόβουμε σε λωρίδες κατά μήκος της μακριάς πλευράς γύρω στα 8 εκατοστά περίπου κάθε λωρίδα.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μια λωρίδα φύλλου και την λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινελάκι, κατά μήκος.
  • Βάζουμε γέμιση στην κάτω γωνία του φύλλου ( 1 γεμάτο κουτ.γλυκού ) και τυλίγουμε σε τρίγωνο.
  • Τοποθετούμε το τριγωνάκι σε λαμαρίνα του φούρνου στρωμμένη με λαδόκολλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο.
  • Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια από τα τυροπιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Όταν είναι έτοιμα αφήνουμε λίγο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Tipς: Διατηρούνται άψητα σε κλειστό σκεύος με καπάκι στο ψυγείο για 24 ώρες ή στην κατάψυξη για 6 μήνες, αφού τα βάλουμε μέσα σε σκεύος με καπάκι χρησιμοποιώντας  ενδιάμεσα λαδόκολλα.
Παγωμένα όπως είναι τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Τα τυροπιτάκια μπορείτε και να τα τηγανίσετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. 
Κατηγορία: αυγά, βούτυρο, γάλα, κρέμα γάλακτος, ορεκτικά, πάρτυ, πίτες, σιμιγδάλι, Σνακ, σχολικά σνακ, τυρί γραβιέρα, τυρί φέτα, τυροπιτάκια, φύλλο κρούστας
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αυγά, βούτυρο, γάλα, ορεκτικά, πάρτυ, σνακ, σχολικά σνακ, τυροπιτάκια, φύλλο κρούστας
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close