Γρήγορο και εύκολο cheesecake
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο κρύο cheesecake με επικάλυψη μαρμελάδα φράουλα ή sause φράουλας και θα ενθουσιαστείτε με την υπέροχη γεύση του.
Υλικά
Για την βάση:
- 300 γρ. μπισκότα digestive
- 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα:
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια ή μια βανιλίνη
- ξύσμα λεμονιού
Για την επικάλυψη:
- 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Οδηγίες
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
- Αλέθουμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε να βραχούν πολύ καλά.
- Παίρνουμε ένα τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενη φόρμα 22 εκ. και στρώνουμε τη βάση με τα μπισκότα και πατάμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να είναι λεία η βάση. Βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά.
- Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει και να έχει την υφή γιαουρτιού.
- Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε, την υγρή βανίλια ,το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα τυριού μέσα στη σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει βελούδινη η κρέμα και να κάνει κορυφές.
- Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και στρώνουμε την κρέμα τυριού και ισιώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
- Τοποθετούμε το cheesecake ξανά στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες ώστε να σφίξει πολύ καλά.
- Όταν παγώσει το cheesecake αφαιρούμε με προσοχή το τσέρκι και γαρνίρουμε με μαρμελάδα φράουλα ή sause φράουλας και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking