Γρήγορο και εύκολο cheeecake

2.3K

 

Γρήγορο και εύκολο cheesecake

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο κρύο cheesecake με επικάλυψη μαρμελάδα φράουλα ή sause φράουλας και θα ενθουσιαστείτε με την υπέροχη γεύση του.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 25 λεπτά

Υλικά

Για την βάση:

  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα:

  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια ή μια βανιλίνη
  • ξύσμα λεμονιού

Για την επικάλυψη:

  • 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Οδηγίες

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
  • Αλέθουμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε να βραχούν πολύ καλά.
  • Παίρνουμε ένα τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενη φόρμα 22 εκ. και στρώνουμε τη βάση με τα μπισκότα και πατάμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να είναι λεία η βάση. Βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά.
  • Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει και να έχει την υφή γιαουρτιού.
  • Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε, την υγρή βανίλια ,το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα τυριού μέσα στη σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει βελούδινη η κρέμα και να κάνει κορυφές.
  • Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και στρώνουμε την κρέμα τυριού και ισιώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
  • Τοποθετούμε το cheesecake ξανά στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες ώστε να σφίξει πολύ καλά.
  • Όταν παγώσει το cheesecake αφαιρούμε με προσοχή το τσέρκι και γαρνίρουμε με μαρμελάδα φράουλα ή sause φράουλας και σερβίρουμε.
Κατηγορία: cheesecake, γλυκά, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυρί, μπισκότα digestive, τυρί μασκαρπόνε
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξη Κλειδί: cheesecake, Αγίου Βαλεντίνου, Γλυκά, γλυκά γιορτής, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυρί, μπισκότα digestive, Πάσχα, τυρί μασκαρπόνε, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 4
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close