Κέικ ταχίνι κακάο με ελαιόλαδο
Μια όμορφη ημέρα ξεκινά πάντα με ένα καλό πρωινό. Οι επιλογές είναι πολλές αλλά εγώ ως γνήσια cakelover προτιμώ τα κέικ αλλά να είναι και σε υγιεινή μορφή όπως αυτό το κέικ ταχίνι με κακάο και ελαιόλαδο.Είναι γνωστό ότι το ταχίνι έχει ευεργετικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και μαζί με το ελαιόλαδο κάνουν τον τέλειο συνδυασμό.
Υλικά
- 4 τεμ. αυγά
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 250 γρ, φρέσκο γάλα αγελαδινό
- 200 γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ ή ηλιέλαιο
- 3 κουτ.σουπ.γεμάτες ταχίνι κακάο
- 1 τεμ. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κουτ.γλ. μπέκιν πάουντερ
- 1 τεμ. βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
- ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε.
- Ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ και στη συνέχεια το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το αλάτι.
- Τέλος προσθέτουμε τρεις γεμάτες κουταλιές ταχίνι κακάο και χτυπάμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε πολύ καλά μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
- 'Οταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε εκεί να κρυώσει τελείως.
- Όταν κρυώσει το κέικ τελείως κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking