Παγωτό βανίλια χωρίς κρυσταλλάκια με σιρόπι κεράσι

1.8K

 

Παγωτό βανίλια χωρίς κρυσταλλάκια με σιρόπι κεράσι

Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα και τυρί κρέμα χωρίς κρυσταλλάκια με σπιτικό σιρόπι κεράσι λαχταριστό και πεντανόστιμο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Μερίδες 10
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 10 ώρες
Συνολικός Χρόνος 10 ώρες 30 λεπτά

Υλικά

Υλικά για το παγωτό βανίλια:

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
  • 60 γρ. γάλα εβαπορέ αδυάλιτο
  • 2 κουτ.σουπ. ρούμι ή κονιάκ
  • 1 κουτ.σουπ. υγρή βανίλια

Υλικά για το σιρόπι κεράσι:

  • 1 κιλό κεράσια χωρίς κουκούτσι
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 λίτρο νερό
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Οδηγίες

  • Ξεκινάμε πρώτα με το σιρόπι κεράσι για να προλάβει να παγώσει.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη , το νερό, το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά περίπου 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν έχουν κρυώσει αρκετά τα βάζουμε στον επεξεργαστή και τα πολτοποιούμε. Αν είναι πολύ πηχτή η υφή τους προσθέτουμε λίγο νερό από τη βρύση και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα σιρόπι με ημίρρευστη υφή.
  • Βάζουμε το σιρόπι κεράσι σε γυάλινα βάζα με καπάκι στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Παγωτό βανίλια χωρίς κρυσταλλάκια:

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει υφή σαν γιαούρτι ( δεν θέλουμε να είναι σφιχτή ).
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Ακολούθως προσθέτουμε το τυρί κρέμα ενώ δεν σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και συνεχίζουμε με το γάλα εβαπορέ που το ρίχνουμε με αργή ροή ( σαν κορδόνι ) και στο τέλος ρίχνουμε το ρούμι και την υγρή βανίλια. Το παγωτό πλέον έχει αποκτήσει βελούδινη υφή.
  • Σε παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ ή σε γυάλινο μπολ παραλληλόγραμμο βάζουμε στον πάτο και στα πλαϊνά τοιχώματα σιρόπι κεράσι και από πάνω βάζουμε το 1/4 του παγωτού βανίλια απλώνοντας με μια σπάτουλα να καλύψουμε τον πάτο της φόρμας. Στη συνέχεια βάζουμε μερικές κουταλιές σιρόπι κεράσι εδώ κι εκεί και με ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδια.
  • Συνεχίζουμε κάνοντας στρώσεις παγωτό βανίλια και σιρόπι κεράσι εναλλάξ μέχρι να τελειώσει το παγωτό βανίλια.
  • Στην τελευταία στρώση βάζουμε και πάλι σιρόπι κεράσι και κάνουμε σχέδια με το ξυλάκι.
  • Καλύπτουμε με διπλή στρώση διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού για την αποφυγή πάγου.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες μέχρι να παγώσει το παγωτό.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρουμε αφήνουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει και σερβίρουμε με λίγο σιρόπι κεράσι.

Σημειώσεις

Tipς: Όλα τα υλικά για το παγωτό πρέπει να είναι παγωμένα εκτός από το ρούμι και την υγρή βανίλια.
Το ρούμι ή το κονιάκ δεν πρέπει να το παραλείψετε γιατί βοηθάει το παγωτό να μην κάνει κρυσταλλάκια.
Μπορείτε να φτιάξετε από την προηγούμενη ημέρα το σιρόπι κεράσι για να προλάβει να παγώσει στο ψυγείο. 
Κατηγορία: γάλα εβαπορέ, γλυκά, κεράσια, κρέμα γάλακτος, παγωτά, τυρί κρέμα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Γλυκά, καλοκαιρινη συνταγή, κεράσια, κρέμα γάλακτος, νόστιμη συνταγή, παγωτά, τυρί κρέμα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close