Πανακότα με γιαούρτι και sause φράουλας
Εύκολη και δροσερή πανακότα με γιαούρτι με επικάλυψη sause φράουλας που απογειώνει τη γεύση της!
Υλικά
Για την πανακότα:
- 600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 7 φύλλα ζελατίνης
- 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή ένα καψουλάκι βανίλιας
Για τη sause φράουλας:
- 1 κιλό ώριμες φράουλες
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Οδηγίες
- Τοποθετούμε τις ζελατίνες σε ένα βαθύ μπολ με παγωμένο νερό και λίγα παγάκια και τις αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη και να ζεσταθεί καλά αλλά όχι να βράσει. Κατόπιν προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι τμηματικά ανακατεύοντας παράλληλα με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθέι στην κρέμα.
- Ρίχνουμε την κρέμα μέσα σε γυάλινα μπολ διαιρώντας την όμορφα και καλύπτουμε κάθε μπολ με διαφανή μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Τοποθετούμε τα μπολ στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον για να παγώσει η κρέμα πολύ καλά.
- Όταν είναι έτοιμο το γλυκό προσθέτουμε από πάνω την παγωμένη sause φράουλας και σερβίρουμε. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες.
Για τη sause φράουλας:
- Πλένουμε τις φράουλες πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και κόβουμε τα κοτσανάκια. Αν οι φράουλες είναι πολύ μεγάλες τις κόβουμε στη μέση .
- Βάζουμε τις φράουλες σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Βράζουμε τις φράουλες σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν ελαφρά και να σχηματιστεί μια δεμένη σάλτσα.
- Βάζουμε τη σάλτσα φράουλας σε γυάλινο βάζο με καπάκι στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Σημειώσεις
Tip: Τη σάλτσα φράουλας μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε επάνω σε παγωτό, cheesecake, γιαούρτι, σε τούρτες και όπου αλλού μας αρέσει.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking
Πολύ καλή η συνταγή. Μπράβο για τη γενικότερη προσφορά σας.
Μπορείτε να μου απαντήσετε, με τι άλλο αντικαθιστούμε τα φύλλα ή τη σκόνη ζελατίνης που δυστυχώς προέρχεται από ζωικά-βοοειδή ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Σοφία
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Όσο για την ερώτηση που μου κάνετε σχετικά με τα φύλλα ζελατίνης μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με Αγάρ Αγάρ που γίνεται από φύκια και θα τα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή σε καταστήματα που πουλούν είδη ζαχαροπλαστικής.