Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας

1K

 

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας

Πεντανόστιμα μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας ιδανικά για κέρασμα τις ημέρες των γιορτών. Τα μπισκότα έχουν πλούσια βουτυρένια γεύση και η σοκολάτα γκανάζ τους δίνει έξτρα νοστιμιά!
Μερίδες 26
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά

Υλικά

  • 175 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια

Υλικά για τη σοκολάτα γκανάζ:

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Οδηγίες

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη να χτυπηθούν πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε το σύρμα βάζουμε τον γάντζο και προσθέτουμε το αυγό, την υγρή βανίλια και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα με τον γάντζο και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Η ζύμη είναι μαλακή αλλά αυτό μη σας φοβίσει και μη ρίξετε επιπλέον αλεύρι , γιατί στο ψυγείο θα σφίξει.
  • Καλύπτουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το μπολ για μια ώρα στο ψυγείο να παγώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
  • Παίρνουμε ζύμη στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού την πλάθουμε σε μπαλίτσα και την τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με την υπόλοιπη ζύμη φροντίζοντας να αφήνουμε κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί στο ψήσιμο απλώνουν.
  • Κάνουμε με το δάχτυλο ή με ένα ξυλάκι στο κέντρο του μπισκότου μια λακούβα μέχρι κάτω με προσοχή να μην τρυπήσουμε τον πάτο του μπισκότου.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 C βαθμούς.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε τις λακουβίτσες με σοκολάτα γκανάζ.

Για τη σοκολάτα γκανάζ;

  • Σπάμε σε μικρά κομμάτια και τις δυο σοκολάτες και τις βάζουμε σε βαθύ μπολ.
  • Ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν φτάσει στο σημείο του βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά η γκανάζ (ιδανικά ένα βράδυ εκτός ψυγείου για να σφίξει) και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την χρησιμοποιήσουμε στα μπισκότα.
Κατηγορία: βούτυρο, γλυκά, μπισκότα, σοκολάτα
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: βούτυρο, Γλυκά, γλυκό γιορτής, εύκολη συνταγή, κεράσματα, μπισκότα, Σοκολάτα, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 0
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close