Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες και πιπεριές Φλωρίνης

4K

 

Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Πεντατονόστιμη συνταγή για μπακαλιάρο στο φούρνο μελωμένο με πατάτες, καρότα, ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης. Ελαφρύ, υγιεινό και οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια με Μεσογειακό χαρακτήρα.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά

  • 2 κιλά φρέσκο ή κατ/νο μπακαλιάρο φιλέτο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
  • 1 - 2 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 2 - 3 τεμ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα ή κυδωνάτες
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 κουτ.σουπ. σέλινο ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 2 τεμ. φύλλα δάφνης
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για το πασπάλισμα:

  • 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια

Οδηγίες

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε 100 ml ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά να γυαλίσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, τις πιπεριές Φλωρίνης και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά. Ακολούθως προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις πατάτες ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σοταριστούν για 3- 4 λεπτά περίπου.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Αδειάζουμε το μείγμα των λαχανικών σε πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με τα φύλλα δάφνης. Από πάνω καλύπτουμε τα λαχανικά με τα φιλέτα μπακαλιάρου αφού πρώτα προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε 50 ml ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαΪντανό.
  • Καλύπτουμε το φαγητό με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε το φαγητό να ροδίσει.
  • Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στον πάγκο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το φιλέτο μπακαλιάρου με φιλέτο πέρκας, με φιλέτο σφυρίδας ή φιλέτο ξιφία.
Κατηγορία: καρότα, Κυρίως Γεύμα, μπακαλιάρος, ντοματίνια, οικονομικές, πατάτες, πιπεριές Φλωρίνης, ψάρια
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: εύκολη συνταγή, κυρίως γεύμα, μπακαλιάρος, νόστιμη συνταγή, οικονομική, ψάρια
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close