Ογκρατέν με ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ελευθέρας βοσκής με πατάτες και μανιτάρια

2.1K

 

Ογκρατέν με ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ελευθέρας βοσκής με πατάτες και μανιτάρια

Τα ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ελευθέρας βοσκής με ω3 μπορούν να απογειώσουν οποιαδήποτε συνταγή μας όπως αυτή του ογκρατέν με πατάτες και μανιτάρια.
Το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς μέσα στην οικογένεια .
Μερίδες 9
Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 40 λεπτά

Υλικά

  • 1,2 κιλά πατάτες
  • 800 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 400 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα στον ψιλό τρίφτη (έμμενταλ , γκούντα , μοτσαρέλα )
  • 350 γρ. καπνιστό φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 600 ml φρέσκο γάλα
  • 4 τεμ. ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ελευθέρας βοσκής με Ω3
  • 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο
  • 1 τεμ. κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σουπ. φρέσκο βούτυρο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για την κρέμα γιαουρτιού:

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 2 τεμ. ΧΡΥΣΑ ΑΒΓΑ ελευθέρας βοσκής με ω3
  • 1 κουτ.σουπ. κοφτή κόρν φλάουρ
  • 50 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο κατά βούληση
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για την επικάλυψη:

  • 50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες πάχους 2 χιλ. περίπου και τις στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα τοποθετώντας την μια δίπλα στην άλλη ραντίζοντας με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ψήνουμε για 20 λεπτά στις αντιστάσεις.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού κάψει πολύ καλά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με ένα δοντάκι σκόρδο και το φρέσκο δενδρολίβανο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Όταν είναι έτοιμα αφήνουμε στην άκρη και αφαιρούμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο .
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τέσσερα ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ελευθέρας βοσκής με ω3 μαζί με το γάλα , λίγο μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πυρίμαχο σκεύος 25 Χ 35 εκ. και κάνουμε μια στρώση από τις ψητές πατάτες καλύπτοντας τον πάτο του σκεύους φροντίζοντας κάθε ροδέλα πατάτας να καλύψει την προηγούμενη στα μισά.
  • Από πάνω σκορπίζουμε τη μισή ποσότητα μανιταριών και ακολούθως καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα από το καπνιστό φιλέτο γαλοπούλας .
  • Συνεχίζουμε πασπαλίζοντας όλη την επιφάνεια με το μείγμα των τριμμένων τυριών .
  • Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα αυγών που έχουμε χτυπήσει με το γάλα φροντίζοντας να βραχεί όλη η επιφάνεια του ογκρατέν.
  • Στη συνέχεια κάνουμε μια δεύτερη στρώση όπως ακριβώς την πρώτη και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα αυγών με το γάλα.
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη.
  • Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού επάνω από το ογκρατέν φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια και ισιώνουμε με ένα κουτάλι .
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα όλη την επιφάνεια του ογκρατέν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε .
Κατηγορία: αβγά, γιαούρτι, καπνιστό ζαμπόν, Κυρίως Γεύμα, μανιτάρια, πατάτες
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: αλλαντικά, αυγά, Γαλλική γεύση, γιαούρτι, εύκολη συνταγή, κυρίως γεύμα, μανιτάρια, νόστιμη συνταγή, ογκρατέν, Πάσχα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close