Στεφάνι σφολιάτας γεμιστό με λουκάνικα
Πρωτότυπο στεφάνι σφολιάτας γεμιστό με λουκάνικα ευβιότοποι και κέτσαπ ιδανικό για το ξεκίνημα σε ένα γιορτινό μπουφέ!
Υλικά
- 2 τεμ. φύλλα σφολιάτας
- 3 τεμ. λουκάνικα χοιρινά ευβιότοποι μεγάλου μεγέθους
- 100 γρ. κέτσαπ έτοιμη από το σούπερ μάρκετ
Για την επικάλυψη:
- 1 τεμ. κρόκο αυγού
- 1 κουτ.σουπ. γάλα
- σουσάμι λευκό
Οδηγίες
- Τοποθετούμε τα φύλλα σφολιάτας επάνω στον πάγκο εργασίας και κόβουμε σε 3 σημεία κατά μήκος και 3 κατά πλάτος το πρώτο κομμάτι και κάνουμε το ίδιο και στο δεύτερο κομμάτι για να πάρουμε 24 κομμάτια στο σύνολο.
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί και στο κέντρο τοποθετούμε ένα ποτήρι του κρασιού με το χείλος προς τα κάτω.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι σφολιάτας και βάζουμε στο κέντρο 1/2 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ και τοποθετούμε ένα λουκάνικο. Ενώνουμε τις άκρες της σφολιάτας να σχηματιστεί μια μικρή μπαλίτσα.
- Τοποθετούμε την μπαλίτσα στην άκρη του ποτηριού και συνεχίζουμε με την επόμενη μπαλίτσα κατά τον ίδιο τρόπο και την τοποθετούμε κολλητά στην προηγούμενη μπαλίτσα σφολιάτας.
- Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο ώστε να σχηματίσουμε το πρώτο στεφανάκι που θα αποτελείται από εννέα μπαλίτσες η μια κολλητά δίπλα στην άλλη.
- Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο κάνοντας άλλες 16 στρογγυλές μπαλίτσες σφολιάτας που θα τις κολλήσουμε γύρω από το πρώτο στεφάνι ώστε να σχηματίσουμε ένα δεύτερο στεφάνι πιο μεγάλο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
- Σε με μικρό μπολ βάζουμε τον κρόκο αυγού μαζί με το νερό ανακατεύουμε και αλείφουμε με πινέλο το στεφάνι σφολιάτας.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικο λευκό σουσάμι και ψήνουμε στους 180 C βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο ή μέχρι να ροδίσει πολύ καλά το στεφάνι και να ψηθεί.
- Όταν είναι έτοιμο το στεφάνι σφολιάτας αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το τοποθετούμε σε στρογγυλή πιατέλα. Στο κέντρο βάζουμε ένα πολύ μικρό μπολ με κέτσαπ και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking