Ταραμοσαλάτα
Ανοίγει τη γεύση πριν από κάθε γεύμα!
Υλικά
- 150 γρ. λευκό ταραμά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 δοντάκι σκόρδο χωρίς τη φύτρα
- χυμός από δύο λεμόνια
- 1/2 κιλό μπαγιάτικο ψωμί χωριάτικο (2-3 ημερών)
Οδηγίες
- Με ένα μαχαίρι αφαιρώ την κόρα του ψωμιού, το κόβω σε κομμάτια και το βάζω μέσα στο μπλέντερ να γίνει ψίχουλα
- Στη συνέχεια το αδειάζω σε ένα μπολ. Μέσα στον κάδο του μπλέντερ βάζω τον ταραμά ρίχνοντας το λάδι με αργή ροή και χτυπάω σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να τελειώσει το λάδι
- Ακολούθως ρίχνω σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού και προσθέτω το κρεμμύδι με το σκόρδο και αλέθω σε δυνατή ταχύτητα
- Τέλος ρίχνω το ψωμί λίγο λίγο που έχω τρίψει και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα για να δέσει η ταραμοσαλάτα
- Στο τέλος θα πρέπει να πάρετε μία λεία και αφράτη κρέμα
Tips
- Δεν βάζουμε ποτέ αλάτι γιατί ο ταραμάς είναι πολύ αλμυρός
- Πολύ βασικό, τον ταραμά τον χτυπάμε στο μπλέντερ και όχι σε μούλτι
- Διατηρείται σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο με καπάκι