Κανελόνια με σπανάκι και μανιτάρια

35

 

Κανελόνια με σπανάκι και μανιτάρια

Μαθαίνουμε τα μικρά παιδιά να τρώνε τα λαχανικά που τους είναι απαραίτητα. Κι όταν τους σερβίρουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια μαζί με τα κανελόνια πώς θα μπορέσουν να αντισταθούν;
Μερίδες 6
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 50 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τα κανελόνια:

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 100 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 700 γρ. ανθότυρο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3-4 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένα
  • 1 τεμ. πράσο ψιλοκομμένο το λευκό μέρος
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 τεμ. αβγά
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 1/2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά για την μπεσαμέλ:

  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 70 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 700 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 70 γρ. τυρί ρεγκάτο
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε μία κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι να πέσει ο όγκος του προσθέτοντας μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και τέλος τον άνηθο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε τα αβγά και το ανθότυρο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Μέσα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο κι αφού λιώσει χωρίς να κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας με το σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο γάλα, ανακατεύοντας με το φουέ μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και το ρεγκάτο και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα πιρέξ ρίχνουμε 5-6 κουταλιές μπεσαμέλ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα από το σπανάκι με ένα κουταλάκι.
  • Στρώνουμε με τη σειρά τα κανελόνια, να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του πυρέξ.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος να πάει παντού κι από πάνω καλύπτουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  • Ψήνουμε σε προιθερμασνένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα κανελόνια.
  • Σερβίρουμε όταν θα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατηγορία: Ζυμαρικό, Κυρίως Γεύμα
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: ανθότυρο, κανελόνια, μανιτάρια, σπανάκι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close